Klantenservice
058 - 288 79 14

Brandgevaar bij zonnepanelen Scheuten Solar

Gepubliceerd:

Wellicht heeft u onlangs vernomen dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een waarschuwing heeft uitgestuurd over het brandgevaar bij bepaalde typen zonnepanelen.
Het gaat om zonnepanelen van het merk Scheuten Solar, model Multisol met de typenummers P6-48, P6-54, P6-60 en P6-66, geleverd in de periode augustus 2009 tot februari 2012.

De junction box/aansluitdoos achterop dit type panelen kan brand veroorzaken vanwege een slechte aansluiting. Hierdoor is het mogelijk dat er vonken ontstaan en de behuizing gaat smelten. De vonken kunnen overslaan naar het dak en brand veroorzaken. De betreffende junction boxes zijn van het merk Alrack, type Solexus.

We kunnen ons goed voorstellen dat dit bericht de nodige vragen bij u heeft opgeroepen. Wij willen langs deze weg benadrukken dat Technea Sustainable bovenstaande panelen nooit in het assortiment heeft gehad en ook nooit aan klanten heeft geleverd.

Wij voeren panelen van de merken Simax en Ulica, organisaties die kwaliteit hoog in het vaandel hebben, zeer strenge eisen stellen aan hun producten en uitgebreide kwaliteitscontroles hanteren. De zonnepanelen van Simax en Ulica gebruiken bovendien een ander merk junction box dan de betreffende Alrack Solexus. Zowel de zonnepanelen als de junction boxes die Technea Sustainable aanbiedt zijn TÜV-gecertificeerd.

U kunt er dan ook op vertrouwen dat de panelen die wij geleverd hebben, en nog steeds leveren, veilig en betrouwbaar zijn. Heeft u behoefte aan éxtra zekerheid, dan kunt u bij Technea Sustainable de standaardgarantie optioneel uitbreiden naar maar liefst 20 jaar.

Wij gaan er vanuit eventuele twijfels en vragen bij u weggenomen te hebben. Mocht u naar aanleiding van bovenstaande meer informatie willen, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Bron: http://www.nu.nl/binnenland/3232315/brandgevaar-bij-zonnepanelen-scheuten-solar.html
 
Brandgevaar bij zonnepanelen Scheuten Solar

Nieuwsarchief

11 Jun '13

Uw eigen regionale installateur