Klantenservice
058 - 288 79 14

Zonne-energie steeds populairder

Gepubliceerd:

In Nederland wekken we steeds meer zonne-energie op meldt de Telegraaf. De hoeveelheid zonvermogen die particulieren en bedrijven genereren is binnen een jaar bijna verdubbeld. 

Dit blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Netbeheer Nederland.

Gezamenlijke energiebeheerders registreren hoeveel vermogen wordt opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen. Begin april stond de teller op 651 megawatt. Dat staat gelijk aan 162.422 zonnepaneelinstallaties. In juli 2013 lag het totale geregistreerde vermogen nog op 347 megawatt.

Volgens de brancheorganisatie is de toename te danken aan collectieve projecten die zonne-energie promoten. Die moedigen mensen steeds vaker aan om te investeren in duurzame energie via bijvoorbeeld zonnepanelen.

Omdat particulieren en bedrijven zelf hun installaties moeten aanmelden, is dit echter niet het totale aantal. „De registraties zijn goed voor zo'n 80 tot 90 procent van alle installaties die we in Nederland hebben”, aldus een woordvoerder van Netbeheer Nederland.

De cijfers laten zien dat de meeste duurzame energie uit het oosten en zuidoosten van het land komt. Salland staat aan kop. „We zien dat daar de meeste zonne-energie wordt opgewekt, waarschijnlijk omdat in het oosten grotere energieprojecten worden gestart”, verklaart de woordvoerder. Zo worden bijvoorbeeld oude daken waar asbest wordt verwijderd meteen voorzien van zonnepanelen en maken veel boerenbedrijven gebruik van de duurzame energiemogelijkheden.

Zonne-energie steeds populairder

Nieuwsarchief

11 Jun '13

Uw eigen regionale installateur