Klantenservice
058 - 288 79 14

Energielabel van elk huis

Gepubliceerd:

Van vrijwel alle woningen in Nederland is voortaan het energielabel te bekijken op de site energielabelatlas.nl.
Op deze site  zijn alle officiële labels van huizen te zien en voor de overige woningen staat er een indicatief energielabel.

De site is gemaakt door Bouwend Nederland en Meer Met Minder, het energiebesparingsinitiatief waar ook de overheid aan meedoet. Het energielabel laat zien hoe zuinig een huis is. Niveau G is het laagst, A is het hoogst.

De bouwers hopen dat de site mensen bewuster maakt van hun energiegebruik en dat huiseigenaren daardoor eerder kiezen voor een verbouwing.

Indicatie

De indicatieve labels zijn gemaakt op basis van openbare informatie, zoals het bouwjaar van een huis. Woningeigenaren kunnen zelf aangeven of ze verbouwingen aan het huis hebben gedaan, waardoor het energielabel hoger uitvalt.

Volgens de makers van de site zijn de indicatieve labels in meer dan 90 procent van de gevallen vrijwel accuraat. Een officieel label verstrekt door een gecertificeerd bedrijf zou dan hooguit één stap hoger of lager uitvallen.

Op basis van de labels blijkt dat in Flevoland relatief de meest zuinige woningen staan, want veel woningen zijn daar betrekkelijk nieuw. In Limburg staan relatief de meeste energieverspillende huizen.

Fonds

Bouwers hopen dat de site een aanjager is voor het Nationaal Energiebespaarfonds. Huiseigenaren kunnen uit dat fonds relatief goedkoop geld lenen om het huis energiezuiniger te maken.

Het fonds begon in december 2013, maar het loopt nog niet storm. Er zijn enkele honderden aanvragen binnen, terwijl er in het fonds 300 miljoen euro zit.

Energielabel van elk huis

Nieuwsarchief

11 Jun '13

Uw eigen regionale installateur