Klantenservice
058 - 288 79 14

Zonnepanelen op verlanglijst van 300.000 woningbezitters

Gepubliceerd:

Den Haag - Wel 300.000 woningbezitters overwegen op korte termijn zonnepanelen te laten plaatsen op hun dak. Dit blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy in opdracht van brancheorganisatie Uneto-VNI.

Woningeigenaren die overwegen om zonnepanelen aan te schaffen doen dat om hun energierekening omlaag te brengen en uit zorg voor het milieu. Volgens de onderzoekers zouden nog veel meer woningbezitters geïnteresseerd zijn in zonnepanelen als er meer duidelijkheid zou zijn over de investeringskosten, regelgeving en terugverdientijd.

 

Investeringskosten

De meest genoemde reden om geen zonnepanelen aan te schaffen is de verwachte investeringskosten. Toch weet 42% van de consumenten niet hoe de prijs van elektriciteit uit zonnepanelen zich verhoudt tot de prijs van reguliere elektriciteit. Gemiddeld denkt men dat de aanschafkosten van zonnepanelen in 11 jaar zijn terugverdiend. Voor de plaatsing van zonnepanelen is nog slechts hoogst zelden een vergunning nodig. Slechts 19% van de consumenten is hiervan op de hoogte.
 

Nu al rendabel

Volgens Uneto-VNI voorzitter Marcel Engels is het juist nu interessant om te investeren in zonne-energie. “In 2012 gaat een gemiddeld huishouden 156 euro per maand betalen voor gas en elektriciteit, dertien euro meer dan het voorgaande jaar. Als gevolg van de prijsstijgingen van fossiele brandstoffen én verbetering van rendementen zijn investeringen in zonne-energie nu al rendabel.”

Bron: http://www.cobouw.nl
Zonnepanelen op verlanglijst van 300.000 woningbezitters

Nieuwsarchief

11 Jun '13

Uw eigen regionale installateur