Klantenservice
058 - 288 79 14

4000 euro vergoeding voor energiebesparende maatregelen

Gepubliceerd:

Investeert u in energiebesparende maatregelen? Misschien heeft u wel recht op een vergoeding van maximaal € 4000,-. Lees hier voor wie deze regeling is en wanneer het van kracht is. 

Steeds meer Nederlanders investeren de laatste jaren in energiebesparende maatregelen. Wat velen niet weten is dat er een tijdelijke regeling is voor waardevermeerdering van woningen. Een Nederlander die investeert in energiebesparende maatregelen maakt kans op deze regeling. Uw investering wordt beloond met een vergoeding van maximaal 4000 euro.
Voor wie is de regeling en vanaf wanneer kun je er gebruik van maken? In deze blog geven we daar antwoord op.

Let op: deze regeling is van kracht voor inwoners van de gemeenten Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Eemsmond, Ten Boer, Slochteren, De Marne, Bedum of Winsum.Wanneer is de regeling van kracht?
Eerst moeten nog een aantal formele stappen worden genomen. Daarna gaat de regeling in. De Dialoogtafel is geen officieel bestuursorgaan. Daarom is de provincie Groningen gevraagd om de tijdelijke regeling uit te werken en vast te stellen. Dat is nodig om de zaken juridisch af te stemmen. Ook moeten Provinciale Staten van Groningen zich er nog over uitspreken.

De verwachting is dat het na 5 november wordt opengesteld. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) gaat de regeling uitvoeren.


Voor wie is de regeling?
  • Eigenaren van woningen waaraan NAM een schade van meer dan 1.000 euro aan woning heeft vastgesteld, binnen de negen gemeenten in het gaswinningsgebied (gemeenten Loppersum, Appingedam, Delfzijl, Eemsmond, Ten Boer, Slochteren, De Marne, Bedum of Winsum);
     
  • woningkopers die na 17 januari 2014 een woning hebben gekocht in de onder 1 genoemde gemeenten;
     
  • kopers van een nieuwbouwwoning waarvan de oplevering plaatsvond op of na 17 januari 2014 en van wie de woning is gelegen binnen de onder 1 genoemde gemeenten;
     
  • eigenaren van woningen in de onder 1 genoemde gemeenten, waarvoor bouwkundig versterkende maatregelen worden voorzien, die in overeenstemming zijn met het schriftelijk advies van een door de NAM aangewezen inspecteur.
 
Ook woningcorporaties komen in aanmerking voor deze regeling. Het geldt dan wel voor huurwoningen die meer dan 1.000 euro schade hebben of waar bouwkundige versterkingen aan uitgevoerd worden.


Met terugwerkende kracht
De tijdelijke regeling waardevermeerdering geldt straks met terugwerkende kracht vanaf 17 januari 2014. Ook huiseigenaren die al hebben geïnvesteerd, kunnen een deel van hun geld terugkrijgen.

Meer informatie
Op www.ssn.eu vindt u na 5 november meer informatie over de tijdelijke regeling.
 
4000 euro vergoeding voor energiebesparende maatregelen

Nieuwsarchief

11 Jun '13

Uw eigen regionale installateur