Klantenservice
058 - 288 79 14

Zonnepanelenfabrikant Yingli Green in de problemen

Gepubliceerd:

Yingli Green is de op een na grootste fabrikant van zonnepanelen ter wereld en verkeert in zwaar weer. Het bedrijf heeft “serieuze twijfels” over het voortbestaan.

 

Hoge schuldenlast, jarenlange verlies en geen nieuwe financieringen

Een hoge schuldenlast, opeenvolgende jaren met verlies en het onvermogen om nieuwe financiering aan te trekken, maken het moeilijk om de bedrijfsvoering door te zetten.
Dit schrijft Yingli in het jaarverslag. Yingli heeft een korte termijnschuld van 10.1 miljard renminbi (1,44 miljard euro) en een lange termijnschuld van 460 miljoen dollar.
De onderneming weet niet zeker of het wel aan de betalingen kan voldoen, waardoor het mogelijk failliet gaat en onderdelen verplicht verkocht moeten worden. Mogelijk leveren deze bezittingen minder op dan waarvoor ze in de boeken staan.
 

Bedrijfsresultaten Yingli

Yingli was tussen 2012 en 2013 de grootste fabrikant van zonnepanelen ter wereld, maar in 2014 werd het concern achterhaald door het eveneens Chinese Trina Solar.
 
De laatste jaren leken de bedrijfsresultaten te verbeteren. De brutowinstmarge steeg in 2014 naar 17,3 procent en er werd een brutowinst gemaakt van 360,7 miljoen dollar. Door de enorme schuldenlast werd onder aan de streep alsnog een verlies gemaakt van 34,7 miljoen dollar.

 
Zonnepanelenfabrikant Yingli Green in de problemen

Nieuwsarchief

11 Jun '13

Uw eigen regionale installateur