Klantenservice
058 - 288 79 14

151 Miljoen fiscaal voordeel met de Energie-investeringsaftrek in 2013

Gepubliceerd:

Bedrijven die in 2013 investeren in energiebesparing of duurzame energie kunnen fiscale steun krijgen van de overheid via de Energie-investeringsaftrek (EIA). Het beschikbare budget is 151 miljoen euro.
Op de nieuwe Energielijst voor 2013 staan ruim 160 investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie die in aanmerking komen voor het fiscale voordeel van de EIA.

Elk jaar actualiseert Agentschap NL de Energielijst, door bijvoorbeeld innovaties in de markt en ontwikkelingen op het gebied van normen en keurmerken. Daarnaast levert ook het bedrijfsleven voorstellen en aanvullingen voor de Energielijst. Dertien nieuwe technieken zijn in 2013 aan de lijst toegevoegd. Zo komen vanaf 1 januari biogasproductieverhogende voorzieningen bij natte vergistingsinstallaties in aanmerking voor fiscaal voordeel. Hiermee kan circa 20 procent extra biogas worden geproduceerd uit dezelfde hoeveelheid biomassa. Hoofdstuk 4 van de brochure ‘Energie-investeringsaftrek (EIA) energielijst 2013 ’ geeft een uitgebreid overzicht van alle belangrijke wijzigingen ten opzichte van de EIA in 2012.

Eenvoudiger aanvragen
Ondernemers kunnen investeringen digitaal indienen via het eLoket van Agentschap NL. Voor Maatschappen en vennootschappen onder firma wordt het indienen eenvoudiger. Deze organisaties kunnen in 2013 één gezamenlijke melding insturen. Elke maat of vennoot hoeft dus niet meer afzonderlijk een melding in te sturen. Als een investering voor EIA in aanmerking komt, mag 41,5 procent van de investeringskosten worden afgetrokken van de fiscale winst. Bij een winstbelasting van 25 procent, krijgt een ondernemer 10 procent van het investeringsbedrag terug van de fiscus.

Over EIA
De EIA is een fiscale stimuleringsregeling van de ministeries van Economische Zaken en Financiën gericht op energiebesparing. De Belastingdienst en Agentschap NL voeren de regeling uit.

Meer informatie EIA 2013
- Brochure ‘Energie-investeringsaftrek (EIA) energielijst 2013’ met uitgebreide toelichting over de Energielijst 2013
151 Miljoen fiscaal voordeel met de Energie-investeringsaftrek in 2013

Nieuwsarchief

11 Jun '13

Uw eigen regionale installateur