Klantenservice
058 - 288 79 14

Referentieprojecten

 

Energie Onafhankelijk - Bethelkerk Leerdam

Zonnepanelen op Bethelkerk in Leerdam

De Bethelkerk is het eerste kerkgebouw in Leerdam dat van zonnepanelen is voorzien. De gereformeerde Bethelkerk werkt in federatief verband samen met de hervormde wijkgemeente Noord onder de naam ‘Kerk aan de Linge’. Eind september zijn 39 Ulica 230 Wp poly-panelen opgeleverd.  De panelen zijn aangebracht in de vorm van een kruis en zijn opgeleverd in samenwerking met installateur Havelaar.     

Verwachte opbrengst:: 7625 kWh per jaar.

 

VanNoord Accountants / belastingadviseurs

VanNoord accountants/belastingadviseurs is samen met een aantal bedrijven aangesloten bij BlauwZaam. Zij hebben als gezamenlijk doel om hun energierekening vors te verlagen ten opzichte van 2011. VanNoord accountants/belastingadviseurs heeft hiervoor in samenwerking met installateur Havelaar en Technea 77 Ulica Wp mono-zonnepanelen op het dak gelegd.

Verwachte opbrengst:: 16.365 kWh per jaar.

 Installatiebedrijf BorggreveInstallatie

Installatiebedrijf Borggreve uit Haaksbergen heeft afgelopen april een set bestaande uit 20 Ulica 240WP panelen geplaatst op een schuur in Haaksbergen dit in combinatie met een Sunways omvormer.

Verwachte opbrengst:: 4080 kWh per jaar.
 

Stal Hoeve Staphorst

Begin maart 2013 heeft Mussche Installatie uit Staphorst een grote set zonnepanelen geplaatst bij Stal Hoeve, eveneens in Staphorst. De set bestaat uit 155 stuks 240 WP panelen van het fabricaat Simax, in combinatie met twee omvormers van het merk SMA. Stal Hoeve verwacht hiermee een totaalopbrengst te behalen van 31.620 kWh.
 

Veehouderij Harry Zeinstra

Harry Zeinstra heeft een veehouderij in het Friesche Parrega. In 2010 heeft hij 66 zonne-panelen  aangeschaft. Met 12900kWh wekt hij 40%van zijn energiebehoefte zelf op.  Sinds de aanschaf in februari 2010 draait de set als een zonnetje. Onderhoud heeft hij er niet aan, en er is ‘nog niets kapot gegaan’ zegt Harry met een knipoog. 

De zonne-energie installatie wekt zoveel energie dat een aantal apparaten die voorheen ’s nachts aan stonden, nu overdag gevoed worden met zonnestroom (elektrische warmwater boilers, wasmachine). Door de salderingsregeling wordt de overtollige opgewekte energie verrekend met de energierekening zodat het voordeel maximaal is.
 
Na de aanschaf van de zonne-energie installatie is Harry verder gegaan met het terugdringen van het energieverbruik. In de stal is een voorkoeler gekomen die met behulp van koud water, warme melk naar 15°C terugkoelt. De energie die hier bij vrijkomt wordt gebruikt om warmwater boilers voor te verwarmen.

Onafhankelijk van stroom zou wel mooi, zijn. Of dit technisch/economisch haalbaar is, is de vraag.


 
 

Uw eigen regionale installateur