Klantenservice
058 - 288 79 14

Onafhankelijk van het energienet. Wat betekent dat?

Als u energie onafhankelijk bent, dan heeft u geen enkele koppeling meer met het energienet. U voorziet uzelf van energie. Dit is nu al mogelijk. Het vraagt echter wel een investering in uw woning of bedrijfspand. 
 

Opgewekte energie opslaan

Met zonnepanelen kunt u prima zelf energie opwekken. Met name in de zomerse maanden is de opwekking hoog. Maar in de winter wilt u ook gebruik maken van deze energie. Daarom zijn er tegenwoordig technische mogelijkheden om energie op te slaan. Is dat nog een stap te ver? Geen probleem. Het energienet kunt u ook als buffer gebruiken. Teveel opgewekte energie stuurt u geregistreerd terug het net in. Als u juist meer stroom nodig heeft, dan wordt dit ook geregistreerd. Beide totalen mogen gesaldeerd worden.
 

Investeren in zonnepanelen (pv-panelen)

Het aanschaffen van zonnepanelen is een prima investering. U verlaagt uw maandelijkse energierekening en investeert in een schoner milieu. En de fiscale voordelen maken de keuze alleen maar makkelijker.
 

Snelle en betrouwbare service

In Nederland zijn er veel leveranciers van pv-panelen. Als consument of ondernemer ziet u door de bomen het bos niet meer. Wij van Energieonafhankelijk:
  1. Geven uw vrijblijvend advies of beantwoorden uw vragen
  2. Ontzorgen u als consument of ondernemer volledig.
  3. Geven u een realistisch advies voor uw woning of bedrijfspand
    (installeren niet 40 pv-panelen als uw verbruik maar vraagt om 10 zonnepanelen)
  4. Installeren en sluiten de panelen aan

Waarom pv-panelen aanschaffen?

Wij zien onafhankelijkheid van energie als een situatie waarbij u niet meer speelbal bent van de energiemarkt. Prijswijzigingen van 20% voelt u dan niet meer, omdat er geen energie ingekocht hoeft te worden.

En energiekosten zijn niet aftrekbaar, maar woningverbetering is wel aftrekbaar. Investeringen in duurzame energie zijn woningverbeteringen. Voldoende redenen om (deels) naar onafhankelijkheid toe te gaan!

Hieronder een aantal energiegegevens:Hieronder vindt u de gebruikscijfers van verschillende huishoudingen:

Bron: nibud

Dezelfde verbruikscijfers omgezet naar Euro’s op prijspijl 2011

Uw eigen regionale installateur