Klantenservice
058 - 288 79 14

Subisie voor mijn zonnepaneel?


U wilt zonnepanelen aanschaffen en bent benieuwd of u subsidie krijgt. Hieronder vindt u een overzicht van mogelijkheden om uw zonnepaneel te subsidiëren.
 

1. Duurzaamheidslening bij SVN

SVN logo
 
Uw woonhuis gebruikt momenteel veel energie. Daarom wilt u het huis energiezuinig maken en zo de kosten te verlagen. 

De duurzaamheidslening helpt u daarbij. Met deze lening leent u geld bij uw gemeente of provincie. Met dat geld kunt u vervolgens uw woning energie zuinig maken. U kunt bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen doorvoeren, zoals een zuinige verwarmingsinstallatie. 
Maar ook isolatie voor de gevel, het dak of de vloer. En u kunt ook denken aan HR++ glas. Daardoor daalt de energierekening en wordt het wooncomfort vergroot. Ook draagt u bij aan het milieu door het terugdringen van de CO2-uitstoot. Download de flyer over duurzaamheidsleningen.

Bezoek voor meer informatie de website van het SVN.

 

2. Duurzaamheidslening Noord-Nederland

Wilt u meer wooncomfort en tegelijkertijd een lagere energierekening? Als inwoner van Noord-Nederland kunt u voor energiebesparende maatregelen een duurzaamheidslening aanvragen. Door deze duurzaamheidslening te voorzien van een rentevoordeel willen de noordelijke provincies u helpen energie te besparen in uw woning. Meer informatie is te vinden op de website van het SNN.

 

3. Energiesubsidiewijzer

Maak uw huis energiezuinig en profiteer van de voordelen:
  • Aantrekkelijke subsidies en leningen
  • Verbetering van comfort én beter voor het milieu
  • Een lagere energierekening
De Energiesubsidiewijzer wijst u de weg. U vindt hier het complete en actuele overzicht van subsidies, leningen en andere regelingen voor  woningeigenaren, woningcorporaties en particuliere verhuurders.
 
Hierin ziet u precies welke mogelijkheden er in uw situatie zijn om subsidie te ontvangen van bijvoorbeeld de rijksoverheid, de provincie of uw gemeente. Dit maakt het nog aantrekkelijker om energie te besparen. Lees meer over de energiesubsidiewijzer.

 

4. Rabobank, ASN Bank en Rijk stappen samen in Nationaal Energiebespaarfonds

Het is de bedoeling dat huizenbezitters medio december 2013 een goedkope lening kunnen aanvragen voor de financiering van energiebesparende maatregelen, met een looptijd van 7 of 10 jaar en voor bedragen tussen de 2.500 en 25.000 euro.

De rente die woningeigenaren gaan betalen is aftrekbaar en ligt waarschijnlijk tussen de 3 en 3,5 procent, afhankelijk van de hoogte en looptijd van de lening. Lees meer hierover op de website van de Rijksoverheid.

 

 

 

Uw eigen regionale installateur