Klantenservice
058 - 288 79 14

Referentieprojecten

 

Bethelkerk in Leerdam

De Bethelkerk is het eerste kerkgebouw in Leerdam dat van zonnepanelen is voorzien. De gereformeerde Bethelkerk werkt in federatief verband samen met de hervormde wijkgemeente Noord onder de naam ‘Kerk aan de Linge’. Eind september zijn 39 Ulica 230 Wp poly-panelen opgeleverd. Dit geeft een verwachte opbrengst van 7625 kWh per jaar. De panelen zijn aangebracht in de vorm van een kruis en zijn opgeleverd in samenwerking met installateur Havelaar.     
 


 
 
 

VanNoord Accountants/belastingadviseurs

VanNoord accountants/belastingadviseurs is samen met een aantal bedrijven aangesloten bij BlauwZaam. Zij hebben als gezamenlijk doel om hun energierekening vors te verlagen ten opzichte van 2011. VanNoord accountants/belastingadviseurs heeft hiervoor in samenwerking met installateur Havelaar en Technea 77 Ulica Wp mono-zonnepanelen op het dak gelegd. Dit geeft een verwachte opbrengst van 16.365 kWh per jaar.
 


 

 

De Jonge Tweewielers

De Jonge Tweewielers uit Hoogeveen zet een belangrijke stap richting energie onafhankelijk. Maarliefst 161 SIMAX 250WP panelen zijn dit voorjaar geplaatst door Ten Kate Installatietechniek uit Hoogeveen. Hiermee dekt De Jonge Tweewielers een groot deel af van het electraverbruik. De set is gekoppeld met 4 Sunways omvormers die direct in verbinding staan met het internet, waardoor de klanten real life kunnen zien wat er op dat moment opgewekt wordt.
De verwachte opbrengst per jaar: 34.213 kWh.
 


 
 
 

Installatiebedrijf Borggreve

Installatiebedrijf Borggreve uit Haaksbergen heeft afgelopen april een set bestaande uit 20 Ulica 240WP panelen geplaatst op een schuur in Haaksbergen dit in combinatie met een Sunways omvormer. Hiermee wordt op jaarbasis 4080 kWh opgewekt.

 


 
 
 

Stal Hoeve Staphorst

Begin maart 2013 heeft Mussche Installatie uit Staphorst een grote set zonnepanelen geplaatst bij Stal Hoeve, eveneens in Staphorst. De set bestaat uit 155 stuks 240 WP panelen van het fabricaat Simax, in combinatie met twee omvormers van het merk SMA. Stal Hoeve verwacht hiermee een totaalopbrengst te behalen van 31.620 kWh.

 


 
 
 

Veehouderij Harry Zeinstra

Harry Zeinstra heeft een veehouderij in het Friesche Parrega. In 2010 heeft hij 66 zonne-panelen  aangeschaft. Met 12900kWh wekt hij 40%van zijn energiebehoefte zelf op.  Sinds de aanschaf in februari 2010 draait de set als een zonnetje. Onderhoud heeft hij er niet aan, en er is ‘nog niets kapot gegaan’ zegt Harry met een knipoog. 

De zonne-energie installatie wekt zoveel energie dat een aantal apparaten die voorheen ’s nachts aan stonden, nu overdag gevoed worden met zonnestroom (elektrische warmwater boilers, wasmachine). Door de salderingsregeling wordt de overtollige opgewekte energie verrekend met de energierekening zodat het voordeel maximaal is.
 
Na de aanschaf van de zonne-energie installatie is Harry verder gegaan met het terugdringen van het energieverbruik. In de stal is een voorkoeler gekomen die met behulp van koud water, warme melk naar 15°C terugkoelt. De energie die hier bij vrijkomt wordt gebruikt om warmwater boilers voor te verwarmen.

Onafhankelijk van stroom zou wel mooi, zijn. Of dit technisch/economisch haalbaar is, is de vraag.


 

 

De Friese Bierbrouwerij Bolsward

 

Jan van Buytene

Met de aanschaf van 46 zonnepanelen wekt Jan binnenkort 9500 kWh op. Dit is ruim voldoende om het jaarverbruik 7000 kWh af te dekken. De extra energie wordt straks gebruikt om elektrisch te gaan rijden. De energie is overigens nodig om de twee warmtepompen en overige van energie te voorzien.
 

Johan ten Brinke, Drachten

Na verbouw en uitbreiding van de woning ontdekte ik dat we ondanks de nodige energiebesparende maatregelen toch nog redelijk veel elektriciteit verbruikten. Om die reden en in combinatie met mijn wens om elektrisch te gaan rijden heb ik besloten om zonnepanelen aan te schaffen. Tijdens mijn eerste zoektochten op Internet werd ik stapeldol van de hoeveelheid informatie. Hoe meer ik las, hoe groter mijn wantrouwen. Ik zag door de bomen het bos niet meer.  Als consument kun je onmogelijk zelf de kwaliteit van een paneel beoordelen en moet je afgaan op de informatie die geboden wordt. Tijdens mijn zoektocht heb ik daarom de bakens verzet door veel minder te kijken naar het merk of de specificaties  van de panelen, maar veel meer naar de leverancier.
Technea zie ik als een bedrijf wat zich op dit gebied simpelweg geen uitglijer kan permitteren. Het bedrijf is fysiek gevestigd in Leeuwarden, voor mij om de hoek. Bestaat meerdere jaren en heeft een hoge omloop snelheid en is al jarenlang partner voor ander bedrijven op het gebied van energiezuinige producten.  Kortom, het is hun corebusiness.

Inmiddels liggen er 21 panelen op mijn platte dak van mijn huis in Drachten pal op het zuiden. Stuk voor stuk naar boven gesjouwd, samen met de bevestigingsmaterialen en stoeptegels.  Niet zozeer om een paar honderd euro aan plaatsingskosten uit te sparen, maar wel om aan te tonen dat het merendeel van de plaatsingskosten bestaat uit doodsimpel werk. En hebben we nou net niet veel laag opgeleide werklozen? Eén van mijn beroepsmatige ambities is om het werklozenpotentieel in te zetten in het kader van schone energie.

Het installeren en monteren is een fluitje van een cent. Mede door prima installatietekeningen en bijgeleverde handleiding. De aansluiting in de meterkast en de omvormer wordt door het Installatiebedrijf verzorgd. Daarna moet je nog even een hobbeltje nemen bij de netwerkbeheerder Liander voor een offerte en plaatsing van een teruglevermeter: “uw mail wordt binnen maximaal 10 werkdagen beantwoord” is hun reactie na het eerste contact.  Hadden we de bureaucratie in Nederland al bijna niet afgeschaft?
Maar binnenkort gaat de zon letterlijk en figuurlijk schijnen en levert mij jaarlijks 5000 kwh op. Mijn advies aan mensen is: je krijgt nergens zoveel rendement op je investering dan met zonnepanelen. En dat is niet alleen in geld, maar ook nog eens in gevoel en beleving!

Drachten, Johan ten Brinke
 

Luuk Dijkhuis Leeuwarden

Mijn vrouw en ik hebben sinds 2003 een zonne-energie installatie op ons dak. De 15 zonnepanelen liggen op de zuidwest zijde en produceren 2200kWh stroom. Omdat ons gezin nu 5 personen telt zijn onze stroomkosten behoorlijk  gestegen. De wasmachine draait bijvoorbeeld wel 10 tot 12 keer per week en met jonge kinderen branden de lampen wel eens vaker dan nodig. Om het energie verbruik terug te dringen maken we gebruik van spaarlampen.  Ook passen we standby-killers  toe om het standby gebruik te minimaliseren. We hebben de TV hoek en de PC voorzien van standby killers. De UPC box kon aanvankelijk niet eens worden uitgeschakeld, nu wel. Onze wasdroger neemt geen electriciteit maar draait op gas. Buiten ophangen is beter maar de praktijk is echter weerbarstiger dan de theorie. Een ander voorbeeld is de pomp van de vloerverwarming. Deze draaide 24uur per dag zowel ’s zomers als ’s winters. Door een tijdschakelaar te plaatsen draait de vloerverwarmingpomp s’ zomers slechts 10 minuten per dag. Met het nemen van al deze energiebesparende maatregelen hoop ik stapje bij beetje vrij te komen van de fossiele brandstoffen zonder me hierbij blind te staren op zonne-energie alleen.

Ik realiseer me dat ik als directeur van Technea Duurzaam dicht op het vuur zit. Ik hoop dat mijn enthousiasme over energiebesparing uw ook aanzet tot het nemen van energiebesparende maatregelen.

Uw eigen regionale installateur